Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Renovácia bytového jadra

26.október 2017

Najčastejším motívom majiteľov panelových domov na rekonštrukciu bytu je „dožitie" umakartových stien alebo zastaralé toalety, kúpeľňa či kuchyňa. Ďalším dôvodom sú obvykle nevyhovujúce stavebno-fyzikálne, najmä akustické parametre pôvodných stien.

Materiál, ktorý sa na priečky bytového jadra v súčasnosti používa najčastejšie, je YTONG. Odporúčajú sa tvarovky triedy P2-500 hrúbky 75, 100, prípadne 125 alebo 50 mm. Dôležité je minimálne hrúbky stien z Ytongu rešpektovať a pre priečky, ktoré ponesú ťažšie predmety, používať tvárnice hrúbky 100 alebo 125 mm, najmä ak budú čiastočne oslabené rozvodmi inštalácií.

 

Prečo práve YTONG?

 

Zdravá domáca mikroklíma

Jadro vymurované z YTONG-u má výborné stavebno-fyzikálne vlastnosti a dobré zvukovo izolačné parametre. Stavebný systém YTONG má vysokú schopnosť absorbovať a opäť uvoľňovať vzdušnú vlhkosť.

 

Pocit bývania ako v murovanom dome

Pórobetónové priečky majú aj pri minimálnych hrúbkach vysokú pevnosť a dodávajú majiteľovi bytu pocit bývania v murovanom dome. Konštrukčný systém paneláku oproti iným materiálom zaťažuje len minimálne a napriek tomu funguje ako dokonalá stena, do ktorej nie je problém priskrutkovať umývadlo, ťažkú policu, či obraz. Vďaka dlhej životnosti prežije murované jadro z pórobetónu i svojich majiteľov.

 

Úspora času a peňazí

S YTONG-om bude výstavba prebiehať rýchlo a presne. Presné stavebnice dokážu celú rekonštrukciu skrátiť na max 10 dní, pričom dodržíte špičkovú kvalitu, ale aj všetky predpísané technologické pravidlá. Vďaka tomu môžete pri rekonštrukcii bytového jadra ušetriť nemalé sumy.

 

Variabilné bytové jadro

Stavebný systém YTONG je ľahko opracovateľný a v budúcnosti je možné jednoducho zmeniť dispozíciu kúpeľne, či kuchyne. Napríklad pri sadrokartónovej stene nie je jednoduché upevnenie umývadla, či kuchynskej linky, pri YTONG-u nemusíte brať ohľad na rozmery. Inštalácie, obklady, či dlažba nie sú pre pórobetón žiadnym problémom.

 

Svojpomocnej stavby sa báť nemusíte

 

Nenáročné murovanie

S YTONG-om dosiahnete absolútne presné steny. Tvárnice sa jednoducho lepia systémovou maltou na škáru hrúbky iba 1-3 mm. Spotreba malty je minimálna a aplikuje sa jednoducho pomocou špeciálneho náradia. Tvárnice sa ľahko vyrežú na mieru a jednoducho sa s nimi manipuluje. Z YTONG-u vymurujete takmer presnú stenu, ktorú nemusíte dodatočne upravovať zvýšenou spotrebou malty, či omietky. Takáto rekonštrukcia šetrí nielen čas, ale aj materiál pri ďalších činnostiach, ako je napríklad omietanie alebo lepenie obkladov.

 

Jednoduchá logistika a minimálny odpad

Jednoduchý je aj výber a doprava materiálu. S tým vám hravo pomôžeme aj my. Tvárnice si na mieste môžete orezať podľa potreby, nemusíte objednávať špeciálne tvarovky a ich rozmerové varianty. Odpad na stavbe je minimálny. To všetko predstavuje značné časové i finančné úspory. Ak potrebujet pomoc s vypočítaním spotreby materiálu, kontaktujte nás.

 

Jednoduché rozvody a inštalácie

Neposlednou výhodou Ytongu je jednoduché a presné vedenie všetkých inštalácií. Pri plánovaní hrúbky stien v projekte stačí premyslieť, ktorými stenami povedú technické rozvody a podľa toho sa nadimenzuje hrúbka priečok. V porovnaní so sadrokartónom tu nie je potrebné riešiť špeciálne spevnenie stien v namáhaných miestach. V hotových stenách sa pomocou presnej frézy jednoducho a čisto vyfrézujú drážky pre rozvody elektro, vody i kanalizácie. Keďže si viete spraviť pomerne presné drážky, nedôjde k zbytočnému oslabovaniu stien.

 


Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri