Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Aké sú najčastejšie chyby pri plánovaní stavby?

30.január 2018

Keďže väčšina z nás sa do stavby domu púšťa len raz, maximálne dvakrát za život, nedokážeme vopred odhaliť všetky úskalia, ktoré na nás budú číhať ešte pred samotnou výstavbou. Tu je dôležité poučiť sa z chýb iných a takto ušetríte nielen čas, ale aj vaše financie. Pokúsime sa vám predstaviť najčastejšie chyby, ktorých sa pri plánovaní stavby pokúste vyvarovať.

 

Vhodné umiestnenie pozemku

Pri výbere pozemku nerobte žiadne kompromisy. Vopred si zistite dostupnosť inžinierskych sietí, aké sú možnosti prístupových ciest, aj vzdialenosť od hlučných ciest. Preverte si občiansku vybavenosť miesta, kde plánujete bývať. Odporúčame nazrieť aj do územného plánu, aby vás v budúcnosti nemilo neprekvapila výstavba hlučného priemyselného objektu vo vašom susedstve.

 

Podlahová plocha a veľkosť pozemku

Veľkosť pozemku závisí v prvom rade od rozlohy vášho domu a vašich plánov so záhradou. Ak plánujete veľkú rodinu, alebo časté návštevy príbuzných či priateľov, počítajte už v projekte s detskou izbou a spálňou pre hostí. Ak máte možnosť pracovať z domu, myslite aj na pracovňu, aby ste nemuseli pracovať za kuchynským stolom. Vyvarujte sa však zbytočnej veľkoleposti. Čím väčší dom aj záhrada, tým viac sily aj financií vás bude stáť jeho údržba. Obrovský dom, či veľký pozemok môžu byť hlavne v neskoršom veku nad vaše sily.

 

Nezačínajte bez projektu


Detailný projekt vášho domu majte už predtým, ako sa pustíte do kopania základov. Neplánované zásahy na poslednú chvíľu môžu vašu stavbu dosť predražiť. Snáď každý, kto niekedy staval dom, vám potvrdí, že sa najmä pri neštandardnej stavebnej parcele určite oplatí investovať do projektu na mieru, ako sa zvyšok života potýkať s nevyhovujúcimi a nedomyslenými riešeniami "na kľúč".

 

Využite dostupné dotácie

Vopred si pozisťujte, aké sú možnosti aktuálnych dotácií. Ak si takto vypomôžete, nemusíte platiť všetko z vlastného vrecka. Možno vás odrádza množstvo papierovania, ale ak sa vám ju podarí získať, čas strávený jej vybavovaním sa vám mnohonásobne zaplatí.

 

Nepreceňujte svoje sily

Možno ste šikovní a veríte, že všetko zvládnete sami, zvážte však pomoc odborníkov. Majú viac skúseností s novými stavebnými postupmi aj výberom vhodného materiálu, okrem toho máte záruku za odvedenú prácu a v prípade potreby ju môžete reklamovať. Stavebníkov si vyberajte starostlivo, ideálne na základe referencií na špecializovaných weboch či vašich známych.

 

Naša firma sa špecializuje nielen na dodávku stavebných materiálov, ale dokážeme vám odporučiť aj spoľahlivú stavebnú firmu. Či sa už rozhodnete stavať svojpomocne alebo s pomocou profesionálov, v oboch prípadoch sme tu pre vás a pre vaše vysnívané bývanie. Akékoľvek otázky ohľadom stavby domu vám radi zodpovieme aj na našej infolinke.


Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri