Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Stavba domu od základov

3.apríl 2018

 Stavba domu presne podľa želaní budúceho majiteľa je veľkou výzvou nielen pre projektanta ale aj pre samotnú stavebnú firmu, ktorá bude stavbu realizovať. Veľmi často sa preferujú materiály, s ktorými je možné ušetriť už pri nákupe, ale aj neskôr pri réžii samotného domu. Musíme si najprv vybrať medzi viacerými druhmi murovacích materiálov, ktoré nám stavebný trh ponúka.  Obľúbené sú stavebné komponenty od firmy Leier, ktoré spĺňajú aj nároky nízkoenergetických stavieb.


Obvodové múry

 
Ak preferujete nízkoenergetický dom, nevypláca sa šetriť na kvalite použitých materiálov. Pri výbere materiálu na obvodové múry je potrebné všímať si niekoľko dôležitých parametrov. Ide najmä o tepelný odpor muriva (R), súčiniteľ prechodu tepla (U) a celkové tepelno-izolačné vlastnosti.
Tepelný odpor udáva hodnotu, ako stavebný materiál dokáže zadržať teplo. Táto hodnota závisí od hrúbky muriva, použitého materiálu ale aj jeho vodivosti. Čím je tepelný odpor vyšší, tým lepšie. Súčiniteľ prechodu tepla predstavuje prevrátenú hodnotu tepelného odporu (R). Tento parameter by mal mať naopak čo najnižšie hodnoty. Pri tomto pomere vybrané murivo dosahuje lepšie tepelno-izolačné vlastnosti.
Predpoklady úsporného a zdravého bývania spĺňajú keramické murovacie tvarovky LeierTherm. Masívny tehlový dom je nepochybne dobrou voľbou, ktorá je predpokladom výbornej kvality bývania, spojená so zábezpekou vysokej a dlhodobej hodnoty nehnuteľnosti. Leier ponúka aj priečkovky, vhodné na vnútorné nosné či nenosné steny. Výhodou je perodrážka na tehlách, vďaka ktorej nie je potrebné do styčnej škáry dávať maltu, čím sa šetrí materiál.

 

Strešná krytina

 
Strecha je nemenej dôležitou súčasťou energeticky úsporného domu. Má za úlohu chrániť interiér pred únikom tepla, ale aj pred nežiadúcim prenikaním chladu. Pri výbere strešnej krytiny je potrebné dbať na to, aby dosahovala potrebné energetické parametre. Pri nízkoenergetických stavbách sa odporúča plochá alebo len jemne šikmá strecha. Niektorí klienti uprednostňujú klasickú strechu, v tom prípade sa však odporúča strechu s miernym zdvihnutím a klasickým šindľom, na ktorú sa môžu upevniť solárne kolektory, ktoré budú slúžiť na ohrev.


Komínové systémy

 
Ďalším dôležitým prvkom sú komínové systémy. Aj v nízkoenergetickom dome si môžete užívať pohodu pri horiacom kozube. Pri výbere komínového systému je však dôležité, aby nedochádzalo k nežiadúcemu unikaniu tepla cez komín, ale taktiež k prehrievaniu. Vhodné je vybrať si spotrebiče, ktoré nepotrebujú prísun vzduchu z miestnosti, ale potrebný vzduch si privádzajú cez komín. Vďaka tomu nedochádza k teplotným výkyvom v interiéri domu. Klasické otvorené kozuby sa preto neodporúčajú.

 

Tehla je stavebný materiál, ktorý sa využíva už veľmi dlhú dobu. Pozitívne vlastnosti tehly sa počas dlhodobého užívania neustále vylepšovali a tento materiál nič nestratil na svojej atraktivite ani v súčasnosti. Ak pri výbere stavebných materiálov potrebujete pomoc, kontaktujte nás a my vám radi poradíme nielen s výberom, ale aj so samotnou realizáciou.


Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri