Nenašli ste požadovaný materiál alebo máte záujem o ďalšie objemové zľavy? Potrebujete poradiť alebo máte špeciálnu otázku?
Vyžiadajte si našu cenovú ponuku na stavebný materiál
Máte cenovú ponuku? Dojednáme za Vás nižšiu cenu!

Prvé kroky k vysnívanému bývaniu

21.august 2017

Možno ste práve dospeli do štádia, keď ste sa rozhodli pre stavbu vlastného rodinného domu. Prvým krokom by malo byť získanie vhodného pozemku. Je veľmi dôležité uvedomiť si, že vo svojom dome, na vybranom pozemku strávite väčšinu vášho života. Preto je potrebné vyberať pozemok naozaj dôkladne.

 

Lokalita

 

Nájdite si vhodný pozemok. Pred jeho kúpou myslite na dôležité veci:

 

  • vzdialenosť - ktorú budete absolvovať každý deň do práce a vaše deti do školy
  • spôsob cestovania - autobusové či vlakové spojenie, ranné zápchy, alebo plynulá premávka na ceste
  • občianska vybavenosť - v blízkosti škôlka, škola, obchody, lekár a pod. 
  • výhľad na okolie - zeleň, príroda alebo stavenisko, obchodné centrum


Financie


Samozrejme jednou z podstatných vecí, ktorá má vplyv na výber pozemku je váš finančný rozpočet. Vy sa musíte rozhodnúť, koľko financií môžete investovať do pozemku a koľko vám zostane na stavbu domu. Nepreceňujte svoje finančné možnosti, aby ste svoj vysnívaný dom mohli dokončiť podľa vašich predstáv.



Prístup a inžinierske siete



Ďalšou z vecí, na ktorú musíte brať ohľad je prístup na váš pozemok. Je prístupová cesta voľná? Nebude vám niekto brániť vstup na váš pozemok? Myslite aj na parkovanie pre vaše autá, ale aj pre vaše návštevy.

Je ideálne, ak sú na vami vybranom pozemku inžinierske siete (elektrina, vodovod, kanalizácia, plynovod,...), ak chýbajú všetky, alebo len niektoré z nich, automaticky vám ich realizácia navýši váš rozpočet. 


Terén a rozloha pozemku



Je váš pozemok svahovitý alebo rovný? Na rovnom pozemku postavíte akýkoľvek katalógový dom. Svahovitý pozemok ale môže byť zaujímavou výzvou pre šikovného architekta.

Zistite si, či môžete využívať celú plochu pozemku. Môže sa stať, že sa vášho pozemku bude týkať tzv. stavebná čiara, ktorá vám určí líniu, v akej môžete postaviť váš dom. Pri plánovaní radšej nechajte pred domom miesto na parkovanie, zeleň a dom postavte ďalej od cesty.


Povinné odstupy



Na spoločnej strane so susedom, kde nemáte okná, musíte dodržať vzdialenosť 2m. Ak sa so susedom dohodnete, môžete túto hranicu znížiť napr. na 1,5m. Na strane, kde budete mať okná, musíte dodržať vzdialenosť min. 3m. Väčší pozemok je výhodou, ale aj na menšom pozemku dokážete postaviť pekné bývanie.


Orientácia na svetové strany



Na zle orientovanom pozemku je ťažké postaviť dom, s ktorým budete spokojní. Rovnako klaďte dôraz aj na svetlosť pozemku - je veľkou nevýhodou, ak vám váš pozemok tienia okolité vysoké budovy. Výber pozemku pravdepodobne zvládnete aj sami, ale pomôcť vám môže aj spolupráca s dobrým architektom.


Stavebný materiál



Pri realizácii stavby sa môžete obrátiť na našu spoločnosť. Pomôžeme vám získať výhodnejšiu cenu aj lepšiu kvalitu u našich dodávateľov, poradíme vám s výberom správneho materiálu, vypočítame vám potrebné množstvo a zabezpečíme vám komplexnú dodávku stavebných materiálov včas pre každú etapu výstavby. Z pohodlia vášho domova si vďaka nám môžete zabezpečiť murovací materiál, strešnú krytinu, fasádne omietky, materiál na zatepľovanie, ale aj ďalšie potrebné materiály na výstavbu.



Energetický certifikát

27.6.2016 Predávate, kolaudujete alebo prenajímate vašu stavbu? Nenechávajte to na náhodu, ale využite túto službu. Dodržte zákon 555/2005 Z.z. a dajte si vypracovať energetický certifikát: a) pri kolaudácií ­ pre novostavby alebo pre rekonštrukcie budovy b) pri... viac

Minerálne vaty ISOVER až so 40% zľavou!

20.5.2015 Pripravili sme pre vás špeciálnu ponuku - minerálne vaty značky ISOVER z našej aktuálnej ponuky si v tomto období môžete zakúpiť až so 40% zľavou! Ak sa potrebujete poradiť pri výbere materiálu alebo výpočte množstva, kontaktujte nás na našej... viac

Výhodná akcia na YTONG !

7.10.2013 Chystáte sa stavať dom a váhate, aký materiál použiť na hrubú stavbu? Práve pre Vás tu máme akciu na pórobetón Ytong až do 35% ! Práca s týmto materiálom je jednoduchá,presná a rýchla, čo sa odzrkadlí aj na cene práce.... viac
Partneri